Defiance – Η νέα σειρά του SyFy

December 14, 2012
By
Facebook
Share it!!

  To Defiance  είναι το νέο μεγάλο project του Syfy και θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που το SyFy ήταν SciFi και το κανάλι ήταν αφοσιωμένο στην επιστημονική φαντασία. 

  Η σειρά τοποθετείται χρονικά σε ένα κοντινό μέλλον όπου εξωγήινοι (οι Votans) έρχονται  στην γη ψάχνοντας ένα νέο σπίτι μετά την καταστροφή του ηλιακού τους συστήματος. Ωστόσο όταν πλησιάζουν ανακαλύπτουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι από τους γήινους. Οι Votans παραμένουν  σε τροχιά καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους γήινους διαρκούν  5 χρόνια χωρίς όμως τελικά να έχουν αίσιο τέλος. Όταν  οι προμήθειες τους τελειώνουν οι απεγνωσμένοι Votans ξεκινούν πόλεμο με τους γήινους ώστε να καταφέρουν να κάνουν τη Γη το νέο τους σπίτι. Κατά τη διάρκεια του πολέμου τα διαστημόπλοια των Votans καταρρίπτονται από τους γήινους με ολέθρια όμως αποτελέσματα καθώς απελευθερώνεται μία τεχνολογία η οποία αλλάζει ριζικά την βιόσφαιρα και την γεωλογία της Γης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Γη να είναι καλυμμένη με σκόνη και συντρίμμια κάνοντας επικίνδυνη τη ζωή για τους γήινους και τους εξωγήινους.

  Μετά από δεκαετίες πολέμου και αφού οι δύο πλευρές έχουν πολεμήσει σε σημείο αμοιβαίας εξάντλησης. κηρύσσεται παύση πυρός και αποφασίζουν να συνεργαστούν προκειμένου να επιβιώσουν σε αυτόν τον ξένο πλέον πλανήτη.

  Η σειρά επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Jeb Nolan (τον υποδύεται ο Grant Bowler γνωστός από το True Blood και το Uggly Betty)  ο οποίος ήταν 10 ετών όταν ήρθαν οι Votans και υπηρέτησε στον στρατό κατά την διάρκεια του πολέμου. Μετά το τέλος του πολέμου επιστρέφει στην πατρίδα του στο St. Louis και ανακαλύπτει ότι πλέον η πόλη έχει καταστραφεί και είναι ένα καταφύγιο προσφύγων. Αποφασίζει να βοηθήσει την πόλη προστατεύοντας την πόλη από τις συγκρούσεις μεταξύ των ανθρώπων και των εξωγήινων καθώς και από τους επικίνδυνους επισκέπτες.

  Λίγα λόγια για τους Votans

  Οι Votans είναι μια συλλογή από επτά διαφορετικά είδη φυλών που έζησαν σε διαφορετικούς πλανήτες στο ηλιακό τους σύστημα. Τα 7 είδη ενώθηκαν για να εγκαταλείψουν τους πλανήτες τους όταν ο ήλιος τους καταστράφηκε προκειμένου να φτάσουν στη Γη.

  Οι Votans αποτελούνται από τους Castithan, τους Indogene, τους Irathient, τους Liberatta και τους Sensoth. Οι Castithan είναι οι πλέον εξέχοντες Votans με πολλά κοινά στοιχεία με τους ανθρώπους. Η γλώσσα των Castithan έχει δημιουργηθεί από τον David J. Peterson τον άνθρωπο πίσω από την γλώσσα των Dothraki στο Game of Thrones. Οι Indogene είναι οι πλέον αναπτυγμένοι τεχνολογικά. Οι Irathient είναι αρκετά κοντά στην ανθρώπινη φυλή με  στενή σχέση με τη φύση και η γλώσσα τους έχει αναπτυχθεί και αυτή από τον David J. Peterson.  Οι Liberatta είναι λίγο κοντύτεροι από τους ανθρώπους και περιγράφονται ως μία τάξη υπηρετών. Οι Sensoth είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι και ψηλότεροι από τους ανθρώπους και ουσιαστικά μοιάζουν με ανθρωποειδείς ουραγκοτάγκους. Τέλος μία όγδοη φυλή Votan υπήρχε αλλά εικάζεται ότι χάθηκε με την καταστροφή του ηλιακού τους συστήματος.

   Η σειρά κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2013 στο κανάλι Syfy.  Λίγο νωρίτερα θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι Defiance  σε  PS3, Xbox 360, και PC. Παρακολουθήστε τα trailers της σειράς παρακάτω.  Το δεύτερο συνδυάζεται και με το αντίστοιχο παιχνίδι. Το τρίτο video είναι ένα playlist με όλα τα trailers  με ελληνικούς υπότιτλους  Πηγή : wikipedia

  Share it!!
   Facebook

   Tags: , , , ,

   • DrGeorge11

    Ωραία ακούγετε….. Ακριβή την βλέπω όμως…. Απρίλιο κιόλας…. Φοβάμαι για το τι θα γίνει με το Warehouse 13…..

    • Νομίζω υπάρχει χώρος και για τις 2 ! Ελπίζω τουλάχιστον ! Μάς έχει λείψει μια καλή σειρά επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους και το Falling Skies αργει !!!!

     • DrGeorge11

      Να σου πω την αλήθεια εκτός από μερικά επεισόδια X-Files δεν έχω δει άλλη σειρά με εξωγήινους….

      • ξεκίνα ένα Star trek … προλαβαίνεις μέχρι τον Απρίλιο ….

       • DrGeorge11

        χαχαχαχαχαχαχα Σίγουρα…..

      • Εγω εχω δει και V αλλα δεν ειναι και κατι φοβερο.. μονο το φιναλε της 2ης μετραει που το κοψαν μετα 😛

   • Επιτελους μια ενδιαφερουσα (νεα) σειρα!
    Ξερουμε ποσα επεισοδια θα χει η 1η σεζον;

    • Και εγώ αυτής της άποψης είμαι … μας έχει λείψει μια καλή σειρά επιστημονικής φαντασίας. Το κανάλι έχει παραγγείλει 13 επεισόδια για την πρώτη σεζόν. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί !

   • Fotis333

    Φαίνεται καλό και ακριβό. Θα τσεκάρω και game βέβαια. Τα πρώτα επεισόδια θα είναι καλά μιας και θα μας δείχνει και την ιστορία πως έφτασαν εκεί και όλα αυτά. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα κουράσει και αν θα έχει ωραία εξέλιξη. Θα δούμε. Ελπίζω να είναι καλό! 🙂