Το “This is Us” του NBC είναι πλέον και επίσημα η πιο επιτυχημένη σειρά-έκπληξη του φθινοπώρου στην TV

November 30, 2016
By
Facebook
Share it!!

  NBC-This-Is-Us-AboutImage-1920x1080-KO

  Είμαστε περίπου δύο μήνες μετά την έναρξη της φθινοπωρινής τηλεοπτική σεζόν. Είναι πια καιρός να ξεκινήσουμε να λέμε ποιες νέες τηλεοπτικές σειρές μπορεί να έχουν πραγματικά μόνιμη απήχηση στο κοινό μετά τα πρώτα επεισόδιά τους.

  Μέχρι στιγμής, αρκετές από τις σειρές με τη μεγαλύτερη βαθμολογία ανήκουν στο CBS, μεταξύ αυτών τα “Bull”, “MacGyver” και “Kevin Can Wait”, κάτι που δεν το λες και σοκαριστικό, αφού το CBS είναι το κανάλι που παρακολουθούν οι περισσότεροι τηλεθεατές. Το πολυδιαφημιζόμενο “Designated Survivor” του ABC τα πάει επίσης καλά, αφού με τις βιντεοσκοπημένες προβολές του διπλασίασε τον αριθμό των τηλεθεατών που το παρακολούθησαν στην πρώτη του μετάδοση. Και ποια είναι η σειρά- έκπληξη που φαίνεται ότι θα γίνει επιτυχία; Η δραματική σειρά “This is Us”, με πρωταγωνιστές τους Mandy Moore, Milo Ventimiglia και Sterling K. Brown.

  Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τι προϋποθέσεις πρέπει να πληροί κάποια σειρά σήμερα για να χαρακτηριστεί ως “επιτυχία”. Στο κάτω κάτω, οι μετρήσεις της Nielsen δεν μπορούν να υπολογίσουν όλους τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι παρακολουθούν τηλεόραση στη σημερινή εποχή. Αλλά το “This is us” ξεκίνησε με πολύ καλά νούμερα. Ο πιλότος μόνο είχε 10 εκατομμύρια θεατές την ημέρα της προβολής του. Αν προσθέσουμε και τις προβολές των βίντεο αμέσως μετά, ο αριθμός εκτοξεύεται στα 14,6 εκατομμύρια. Το Adweek αναφέρει ότι η πρεμιέρα είχε τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από όλες τις άλλες σειρές του φθινοπώρου, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της καλωδιακής τηλεόρασης.

  Λίγες ώρες πριν την προβολή του δεύτερου επεισοδίου, το NBC ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε όλη την σεζόν της σειράς. Εκείνο το βράδυ, παρακολούθησαν τη σειρά 8,7 εκατομμύρια θεατές, που αυξήθηκαν σε 13,9 εκατομμύρια με τις μαγνητοσκοπημένες προβολές. Την τρίτη εβδομάδα, 9,9 εκατομμύρια συντονίστηκαν στους δέκτες τους, ανεβάζοντας και πάλι στα ύψη τηλεθέασης τη σειρά μετά από μια πτώση που παρουσίασε στο δεύτερο επεισόδιό της. Το τέταρτο επεισόδιο, το οποίο βγήκε στον αέρα την Τρίτη, παρέμεινε σταθερά στους 9,6 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με τα στοιχεία εκείνης της βραδιάς.

  Φυσικά, το “This is Us” ακολουθεί το επιτυχημένο “The Voice” του NBC, κάτι το οποίο ενισχύει κατά πολύ την τηλεθέασή του. Φέτος, το “Voice” της Τρίτης έχει κατά μέσο όρο 12 εκατομμύρια τηλεθεατές, άρα το “This is Us” κρατά ένα μεγάλο αριθμό τηλεθεατών από τον μουσικό διαγωνισμό. Δεν είναι, όμως, η μόνη νέα σειρά που έχει αυτό το πλεονέκτημα. Η δραματική σειρά “Bull” που βασίζεται στα πρώτα βήματα της καριέρας του Δρ. Φιλ (15,6 εκατομμύρια τηλεθεατές και 20,5 εκατομμύρια με τις μαγνητοσκοπημένες προβολές στον πιλότο) προβάλλεται μετά το “NCIS”, την πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά. Η σειρά “Kevin Can Wait” με τον Kevin James (11 εκατομμύρια τηλεθεατές για την πρώτη προβολή του πιλότου) ακολουθεί το “The Big Bang Theory”.

  Γιατί, λοιπόν, η επιτυχία του “This is Us” αποτελεί έκπληξη; Κυρίως επειδή είναι μια βαθυστόχαστη, συναισθηματική, πολυεπίπεδη δραματική σειρά – ειλικρινά, δεν είναι το είδος της σειράς που μπορεί πάντα να επιβιώσει σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο μέσα στον ανελέητο ανταγωνισμό της τηλεόρασης υψηλής τηλεθέασης. Είναι ξεκάθαρο ότι οι τηλεθεατές δεν χάνουν την υπομονή τους, ακόμα κι όταν η σειρά έχει τις γλυκανάλατες στιγμές της.

  Μια έξυπνη κίνηση ήταν το προμοτάρισμα μιας μεγάλης ανατροπής στον πιλότο που έκανε τους τηλεθεατές να αρχίσουν να υποθέτουν πράγματα – και δούλεψε μια χαρά, όταν αποκαλύφθηκε (ακολουθεί spoiler!) ότι η σειρά διαδραματίζεται σε δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι Moore και Ventimiglia παίζουν τους Rebecca και Jack, γονείς στη δεκαετία του 1980, οι οποίοι προσπαθούν να μεγαλώσουν τα δίδυμά τους κι έναν υιοθετημένο γιο, τον Randall (Brown). Η σειρά επίσης δείχνει τα παιδιά, που πλέον έχουν μεγαλώσει, στο 2016. Ο Randall είναι ευτυχισμένος με τη γυναίκα και την οικογένειά του, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι βρήκε μόλις τον βιολογικό του πατέρα. Η Kate (Chrissy Metz) ανακαλύπτει τον έρωτα τη στιγμή που ξεκινάει τη δύσκολη προσπάθειά της να αλλάξει το σώμα και τη ζωή της και ο Kevin (Justin Hartley) είναι ένας ηθοποιός του Χόλιγουντ στον απόηχο της καριέρας του.

  Στην αρχή, φάνηκε ότι το “This is Us” θα συνέχιζε με αυτό που φαινόταν ότι λειτουργεί μια χαρά, αποκαλύπτοντας άλλη μια τεράστια ανατροπή στο δεύτερο επεισόδιο (στο μέλλον, η Rebecca ξαναπαντρεύεται με τον καλύτερο φίλο του Jack) και άλλη μια μικρότερη στο τρίτο επεισόδιο (η Rebecca στην πραγματικότητα είχε συναντήσει τον βιολογικό πατέρα του Randall πριν χρόνια). Το τέταρτο επεισόδιο δεν είχε καμία ανατροπή, πράγμα που σημαίνει ότι οι σεναριογράφοι είναι πια πεπεισμένοι ότι δεν χρειάζονται πια τέτοιου είδους κίνητρα για να κρατάνε τους τηλεθεατές μπροστά στις οθόνες τους – και μάλλον φαίνεται πως έχουν δίκιο.

  via

  Share it!!
   Facebook

   Tags: , , , ,